Royal Enfield årg. 1929 500 ccm.

SALG TIL UDLANDET

 

Her er en beretning om hvordan det kan gå, når man sælger motorcykler til udlandet. Det drejer sig om min 500 ccm. topventilede Royal Enfield årg. 1929, som jeg har kørt seks Skagensløb, flere Egeskovløb, plus meget af det løse på. Desuden har jeg kørt mange løb i Tyskland og et enkelt i England på den. Jeg kørte dog ikke meget på den mere, den var ved at være slidt og skulle have nye dæk og kæder og motoren skulle have en omgang igen. Det ville jeg ikke ofre på den, så for fem år siden satte jeg den til salg i Veteranposten, en lørdag morgen klokken. 08,00. Klokken 10,00 ringede en tysker, han var på nettet sad og kikkede i bladet, han var i sommerhus oppe i Vejers. Han var meget interesseret og ville komme og se den på hjemvejen samme dag.

Jeg fik den støvet af og startet op og han kom om eftermiddagen, men han ville ikke prøve den.  Jeg var spændt på om den ville starte, alle kender jo den berømte sjæl, som sådan nogle gamle bæster har. Den startede heldigvis første gang og jeg kørte en tur op ad den lille grusvej som jeg bor på. Daz ist aber sehr schön! – det er altså meget fin, sagde han. Ja! sagde jeg, det var kun i andet gear, i tredje går det meget hurtigere. Vi aftalte prisen 6000,00 euro, ca. 45000,00 kr. om det er for meget eller for lidt ved jeg ikke. Han kunne dog ikke have den med i personbilen, men han var fra Kiel, så det var ikke så langt væk. Han kom så et par dage efter i en varebil og hentede den. Det var lidt vemodigt da han kørte med den, for jeg havde da haft den i 41 år. Jeg havde selv restaureret den og kendte hver lille skrue på den, så den var jo næsten blevet en del af en selv.

Men nu til et underlig tilfælde, året efter, altså for fire år siden, skrev jeg for sjov Royal Enfield 1929 i Google. Her stod der 1929 Royal Enfield 500 cc. OHV Sport for sale. Det var på et stumpemarked i Belgien og der stod den så. Den er stadigvæk på video på You Tube. Folk går rundt om den og snakker og siger bl.a. nicely restored (flot restaureret) og går højt op Rallypladerne på forskærmen. Der er flere plader fra Rally Skagen og en fra Guderup på Als, men de tror at disse byer ligger i Sverige

Prisen er nu 8.850,00 euro, det er noget mere end jeg fik, men jeg ved jo ikke om tyskeren har ofret noget på den. Faktisk kunne jeg godt tænke mig at vide hvor i verden den er havnet, men det finder jeg nok aldrig ud af.

Venlig hilsen 

Wilbur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

                                        Her er den så, mens den endnu var hjemme i Brøns

 

Jeg har tidligere solgt en lille 225 ccm. Royal Enfield årg. 1922 til en mand i Husum, ham har jeg snakket med senere, han har solgt den videre. En 1000 ccm. Royal Enfield årg. 1929, med V motor som Harley solgte jeg for nogle år siden til en mand her hjemme. Jeg har senere fået at vide at den er havnet i Schweiz. Disse to havde jeg også selv restaureret. Den lille 225 ccm. kørte jeg kun lidt på, for den var ikke meget hurtigere end en skildpadde og det brød jeg mig ikke om. 1000´eren kørte jeg meget på, det er den der er et billede af i fotoalbummet på hjemmesiden, hvor Knud og jeg er til veteranløb i Soltau i Tyskland i 1993.

 

Wilbur Freudendahl

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.05 | 20:03

Tur til stumpemarked ....

...
22.05 | 19:36

Wilbur´s tur til Nordjylland se .....

...
04.05 | 19:16

Velkommen til Dieter og Gert hos MC FOLKET SKÆRBÆK.

...
27.02 | 15:38

Meget gode billeder.

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side